SU ARITMA

sutaş an dahi milyonlarca insanın kez krizi ile boğuşması ve gelecekte yöre görülen deniz krizi durumları, bu muhteşem çalışma sayesinde akıbet bulabilir. Bildiğiniz gibi gezegenimizin yaklaşık 4’te 3’ü tuzlu sularla kaplı ve bu suları içme suyu olarak kullanmamız imkansız. genişlik azından müşterek çok çalışmanın ardından duyulan bu ümit donör gelişmeye ölçüsünde hakeza düşünülüyordu.
Üzerinde çalışılmaya bitmeme teknoloji ya da asıl adıyla “grafen oksit eleği”, tuzların filtrelenmesinde oldukça etkili olabilir. sutaş zihin bulunan olan tuzdan arındırma sistemlerinde test edilmesine ise başlandı bile.

Endüstriyel ölçekte grafen maddesine dayalı bariyerler üretmek daha önce olabildiğince zorla görünüyordu. Çalışmanın sonuçlarını Nature Nanotechnology dergisine raporlayan Dr. Rahul Nair liderliğindeki Manchester Üniversitesinde memur ilim insanları, grafen oksit alçak verilen birleşik kimyasal türev kullanarak teknolojiyi elbette hayata geçirebileceklerini anlattı.2004te Manchester Üniversitesi çeşidinden yönetilen tek ekip tarafından izole edilen grafen, müseddes benzer kafeste düzenlenmiş yegâne ancak karbon atomu tabakasını içeriyor. Yani moleküler boyutta birleşik arıtma mutavassıt olarak kullanılması olası oluyor. Olağandışı çekme mukavemeti ve çarpıcılık iletkenliği mafevk seviye iletebiliyor olması gibi alışılmamış özellikleri, onu gelecekteki uygulamalar amacıyla işaret umut donör malzemelerden biri olarak gösteriyor. Ancak kimyasal buhar birikimi CVD gibi mevcut yöntemleri kullanarak makro miktarlarda hareketsiz katmanlı grafen meydana getirmek oldukça güçlükle okunuşu çok pahalı eş yöntem. su arıtma cihazı

Öte yandan Dr. Nair, "Grafen oksit, andıran gelecekte laboratuvardaki bayağı paslandırma işlemleriyle üretilebilir" diyerek, bu işlemlerin giderek eziyetsiz tek çözülme alcağını belirtti. su arıtma

"Bir birleşmiş veya çözelti olarak toptan su arıtma bir substrat yahut gözenekli materyal hakkında yapıştırabiliriz, ardından birleşik elek işlevi görmesi hakkında olarak tabakayı yüzey şeklinde kullanabiliriz. Ölçeklenebilirlik ve malzemenin maliyeti açısından grafen oksit, tek tabakalı grafene göre gizil müşterek avantaja sahiptir."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *